PERSBERICHT

1 maart 2019

Eerste kinderboek met augmented reality voorlees app

Over luchtvaart, dromen waarmaken en leren van je fouten

15 Maart 2019 verschijnt het boek ‘Piloot met de vijf strepen’. Het boek is voorzien van een unieke augmented reality app. Met de app, een smartphone en/of tablet kunnen kinderen aan de auteur vragen voor te  lezen. Maar de verhalen komen ook tot leven met de app. Wanneer je bepaalde bladzijden uit het boek scant kan er pardoes een vliegtuig tevoorschijn komen. Hans Nordsiek, storyteller en piloot, deelt zijn verhalen om kinderen aan te moedigen hun dromen na te jagen. Waargebeurde verhalen over zijn leven die altijd iets met luchtvaart te maken hebben en grappige, mooie of verrassende waarheden aan het licht brengen.

Zelf een vliegtuig besturen! Wie droomt er niet van? Als jongeman fantaseert Hans er vaak over. Hoewel hij er niet voor in de wieg lijkt gelegd, wordt hij uiteindelijk piloot met vier strepen, gezagvoerder en instructeur. Na achtentwintig jaren bij de KLM besluit Hans zijn luchtvaartverhalen te bundelen in het boek ‘Piloot met de vijf strepen’. De grappige, leerzame en soms ontroerende verhalen nemen je mee in de wereld van de luchtvaart. Een wereld vol avontuur, belevenissen en leermomenten.

Als je piloot wilt worden, dan ben je er al één!

Niet alle kinderen kunnen hun dromen waarmaken. Zelfs in Nederland niet. Waarom kunnen niet alle kinderen worden wie ze zijn? Hans Nordsiek weet het een tijdje geleden ineens zeker. “Ik ga mijn ervaringen delen met alle kinderen in de wereld. Alle kinderen moeten hun dromen kunnen waarmaken. Omdat ze het waard zijn.” Hans komt op het idee om met een oud koffertje, een bolhoedje en andere attributen acts en vertellingen te gaan doen voor en samen met kinderen. Hij trekt sinds 2004 met zijn shows, reizend in een vliegende dubbeldekker, door Europa. Want Hans is gek op vliegtuigen. Het plafond van zijn kinderkamertje hangt vol met modelbouwvliegtuigen. Op jonge leeftijd begint hij met zweefvliegen, wordt hij lid van een zweefvliegclub en slaagt voor zijn brevet. Op naar het grote werk: gezagvoerder bij de KLM. Hij wordt het uiteindelijk, maar niet zonder slag of stoot.

Over de auteur:
Hans Nordsiek besluit nog verder te gaan om kinderen te helpen en ontwikkelt het kinderboek ‘Piloot met de vijf strepen’. Hij laat in het boek zien dat je van autowasser piloot kunt worden. Een boek voor alle kinderen die durven te dromen over wie ze willen zijn en wat ze willen worden. Het is een tijdloze bundel met schitterende illustraties van Jan Lieffering. Het is er niet alleen om te inspireren, maar ook om te helpen alles uit je leven te halen. Met de augmented reality app wordt een brug geslagen naar de belevingswereld van de doelgroep: de 6 tot 12 jarige. Het boek is online te bestellen via www.Pilootmetdevijfstrepen.nl

Voor meer informatie, extra beeldmateriaal of een interview met Hans Nordsiek kunt u contact opnemen met Henny Luijten, telefoon 0655140086  of e-mail: henny@rijs.nu

Over het boek:
Auteur: Hans Nordsiek
ISBN: 9789082933109
Productvorm: Harde kaft
Taal: Nederlands
Uitgever: The Storyteller
Prijs € 24,95
Leverbaar: rond 15-03-2019 in alle fysieke en online boekhandels

Download het persbericht hier